Bambu, ris, bananpulver – vad är skillnaden och vad ska man välja?

Letar du efter naturliga pulver för din hud? Du har säkert upptäckt att de mest populära är banan-, ris- och bambupulver. När det kommer till bananpulver ger det huden en lite gulaktig och varm nyans, medan bambu och ris är identiska: vitt och mjukt. Vad är skillnaden? Vilket pulver ska man välja?

Rispulver – för vem?

Rispulver är löst och satinaktigt, vilket man märker när man vidrör det. Det är perfekt för de med oljig hud eftersom det absorberar sebum och gör huden mattare, vilket underhåller ett snyggt och fräscht utseende i flera timmar. Detta pulver ger dessutom en subtil och naturlig finish. Det är inte många som känner till att rispulver inte bara kan användas som en finisher, utan också som bas för en foundation. Det är fritt från talk och täpper därför inte igen porerna.

Bambupulver – för vem?

Visste du att bambupulver är tillverkat på en särskil bambuart? Den växer bara i Indien. Detta pulver är 100% naturligt och ett fantastiskt och prisvärt substitut för dyrare mineralpulver. Det har imponerande antibakteriella egenskaper – ännu bättre än rispulver, så personer som lider av akne kommer att uppskatta det. Det regenererar dessutom huden.

Denna produkt rekommenderas inte enbart för oljig hud utan alla hudtyper. Regelbunden användning av bambupulver förbättrar hudens tillstånd. Kom ihåg att välja en kosmetika med bra kvalitet: naturligt bambupulver ska bestå av 90% kiseldioxid. Det bör inte innehålla några silikoner eller artificiella pigment.

Bananpulver – för vem?

Bananpulver har – som tidigare nämnt – en aningen gulaktig färg, vilket gör att det inte är helt genomskinligt. Därför rekommenderas det för mörkare hyer med oliv-aktig färg. Det är perfekt som en efterbehandling vid sminkning och fungerar på alla hudtyper eftersom det är bra på att sätta sminket och ger en satin-liknande finish.

Detta pulver är väldigt lätt vilket gör det till ett bra alternativ på sommaren eftersom det passar bra på en solbränna eftersom det inte gör färgen blekare. Bananpulver är också bra på couperose hud.

Hur applicerar man alla pulver: ris, bambu, banan?

Kräver dessa pulver särskilda appliceringsmetoder? Det som är viktigt är att använda lagom mängder och gradvis applicera små mängder med en stor pensel. Annars kan du få vita fläckar på ansktet. Denna typ av kosmetika är högeffektiv och du behöver inte särskilt mycket för att huden ska bli mattare. Det är bättre att applicera pulver långsamt för att intensifiera den mattande effekten i stället för att lägga på för mycket direkt, eftersom detta leder till att pulvret samlas i alla veck och rynkor, vilket gör att brister blir tydligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *