Gör Du Också Dessa 6 Vanliga Misstagen När Du Tvättar Håret?

Vi tvättar håret några gånger i veckan och de flesta av oss gör det utan att riktigt tänka. Har du någonsin undrat om du gör rätt? Du är säkert lite fundersam nu och tänker att hårtvätt är ju så lätt, hur kan man göra fel? Överraskande nog finns det några vanliga misstag som de flesta av oss begår. Kolla om du också gör dem. Läs vidare för att få reda på hur du tvättar håret som ett proffs.

De 6 vanligaste misstagen när man tvättar håret

Misstag 1
Du använder schampo direkt på hårbotten.

Applicerar du schampo direkt mot hårbotten? Det är det första stora misstaget. Detta kan leda till irritation och mjäll. Rätt procedur är följande: ta lite schampo i händerna och blanda det med vatten innan du masserar in det i håret och på hårbotten. På detta vis minskar du de eventuella hårda och negativa effekterna från schampot och ser samtidigt till att hela hårbotten täcks.

Misstag 2
Du skrubbar hårbotten.

Tvättning av hårbotten bör vara mer som en massage än en skrubbning och gnidning. Vi bör försiktigt massera hårbotten för att se till att den blir helt ren, och för att förhindra knutar och irritation på den känsliga huden på huvudet. Valet av ett lämpligt schampo spelar också stor roll. Välj en produkt som verkligen möter de behov din hårbotten har.

Misstag 3
Du applicerar schampo på hela hårets längd.

Schampon är till för att rengöra hårbotten. Om vi vill stärka håret, behöver vi ett balsam eller en inpackning. Om du använder schampo på längderna orsakar du mer skada en nytta. Dessa produkter har olika ingredienser av en anledning: schampon riktar in sig på att tvätta hårbotten, medan balsam och inpackningar återfuktar, reparerar och ger näring åt håret.

Misstag 4
Du använder inget balsam

Detta är ett misstag som hör ihop med föregående. Vi kan inte förvänta oss att schampot gör underverk. Om vi vill att håret ska vara mjukt, glänsande och slätt, behöver vi en extraprodukt som en inpackning eller balsam. Vi bör använda det varje gång vi tvättar håret – på detta sätt behåller håret hälsan och utseendet. Om du tänker att du inte har tid för dessa behandlingar, välj en produkt som bara behöver sitta i någon minut eller så. Vackert hår är värt lite tid, visst?

Misstag 5
Du använder varmt vatten för att skölja ur.

Varmvatten är dåligt både för kroppen och håret. Det gör hårrötterna oljiga snabbt och topparna torra. Använd svalt vatten för att skölja ur produkter eftersom detta gör håret mycket mjukare och fritt från skador. Du behöver lägga ned lite tid på att skölja eftersom produktrester kan leda till mjäll eller nedtyngt hår.

Misstag 6
Du virar in håret i en handduk efter tvättning.

Om du knyter håret och hårbotten i en handduk efter duschen… begår du ännu ett misstag. Du skapar värme som resulterar i att håret blir oljigt fortare och försvagar folliklarna. En bomullströja är ett bättre alternativ eftersom detta material är snällare och risken för mekaniska skador reduceras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *