Läppvård i 3 Enkla Steg

Snygga läppar adderar definitivt attraktivitet. Om dina läppare är torra är det en dålig idé att kamouflera dem med intensiv färg. Läppar kräver särskild vård och vi måste förse dem med näring och vatten oavsett årstid. I dagens inlägg presenterar vi tre steg för bra läppvård.

Våra läppar exponeras mot flera yttre riskfaktorer. Låga temperaturer, vind och solljus påverkar dem. Läppar är väldigt delikata eftersom huden på läpparna är tunnare än all annan hud på kroppen. Dessutom saknar de det melanin som skyddar mot UV och har inga talgkörtlar som kan ställa rätt fuktnivåer. Detta innebär att vi inte får glömma läpparna vid våra dagliga rutiner.

Läppvård i 3 Enkla Steg

1. Skydd till vardags

Det är jättebra att alltid bära med sig ett läppbalsam. Välj en produkt som återfuktar intensivt och skyddar mot yttre angrepp. Vi bör välja produkter som är rika på vitaminer eller bivax.

Exempelvis:

  • La Mer The Lip Balm innehåller fantastiska ingredienser. ”Miracle broth” är en av dem och denna blandning innehåller sjögräs, calcium, magnesium och flera vegetabiliska oljor. Läpparna blir friskare efter bara en enda användning av detta balsam.
  • EOS Läppbalsam har snygg äggformar och är fulla av naturliga ingredienser. Det finns flera färger och dofter att välja mellan så att alla kan hitta något som passar dem. Vissa av dem skyddar även mot UV-strålning.
  • Clarins Läppbalsam återfuktar och skyddar läpparna utan att lämna efter sig ett fett lager. Formulan är baserad på vax från blålotus.

Om dina läppar är nariga och du behöver maximal fukt så är en A-vitaminsalva perfekt för dig. Du hittar det i alla apotek och det är både billigt och bättre än många populära läppbalsam.

2. Exfoliering en gång i veckan

Du känner säkert till peeling för kroppen eller kroppsskrubbning. Men läppskrubb då? Du kan antingen köpa eller göra en själv! Om du ska göra en egen läppskrubb behöver du olivolja och socker eller havregryn. Du har säkert detta hemma. Om du använder skrubben en gång per vecka avlägsnar du döda hudceller från läpparna och håller dem mjuka och släta. Massering av dem stimulerar dessutom blodcirkulationen och ger bättre färg. Extratips: du kan låta skrubben ligga mot läpparna i ett par minuter för att få den att fungera som en återfuktande inpackning.

3. Före sminkning

Det är smart att tänka på en grej innan du applicerar läppstift. Använd läppbalsam för att boosta fuktnivån eller använd en läpp-primer. I båda fallen gör du att läppstiftet varar längre, och förhindrar torrhet. Tyvärr har långvariga läppstift förmågan att torka ut läpparna, så du behöver adekvat skydd. Du kan självklart också använda en av produkterna vi nämnt ovan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *