Sminktips som gör alla tjejers liv lättare

Att smink sig är tidskrävande, det kan varje tjej instämma i. Som tur är finns det några tips som kan göra livet mycket lättare. Låt oss kika på hur man kan använda falska ögonfransar, rengöra sminkborstar, och ta kontroll över håret.

Hur fäster man falska ögonfransar?

Att fästa alla de där remsorna kan vara problematiskt. Ibland kanske vi inte kan ”dra” dem korrekt, och så missar vi ögonlockets form. De kanske fäster vid ena sidan och hamnar fel på andra sidan. Vad kan vi göra? Klipp isär remsan i två eller tre bitar och fäst dem separat. Se till att alla bitar är tillräckligt nära varandra. Om det inte fungerar kan du lägga till några individuella falska fransar.

Hur får vi kontroll över håret?

Fint hår som växer direkt i hårfästet är inte lika medgörligt som längre hår. Om du vill borsta det kan du använda en gammal (men ren) tandborste med hårsprej på. Att bevara lockar är ett annat vanligt problem, och det finns två sätt att lösa det. Det första är att spreja händerna med lite hårsprej och sedan försiktigt dra fingrarna och händerna genom håret. Den andra lösningen är lite mer komplicerad och tidskrävande. Ha i lite gelé i håret och böj dig över en skål med varmt vatten. Vänta tills håret blir starkare över ångan.

Vad gör vi med överflödig ögonskugga?

Om du inte vill pudra områden där ögonskugga fallit ner kan du använda lite tejp. Vira den runt fingrarna och använd den klibbiga sidan för att samla upp ögonskugga från kinderna. Samma teknik fungerar om du fått överflödig ögonskugga på ögonlocken, särskilt när du misslyckats med att få färgerna att smälta in i varandra eller om du tagit för mycket färgad ögonskugga. Du kan också använda den klibbiga tejpen för att rengöra dina sminkborstar. Dra den ett par gånger för att samla upp sminkrester och damm. Vilka sminktips är dina favoriter?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *