Snabba Sätt att Få Vitare Tänder Hemma

Om du gillar kaffe och te, finns det en risk att din tandfärg förändras. Som tur är kan du använda dig av några briljanta och lätta huskurer för att få ett läckert leende och snövita tänder!

1. Aktivt kol för vitare tänder

Aktivt kol kan används generellt sett för att behandla magbesvär. Det har dock visat sig vara en game-changer för tänder som ger dig ett vitt och läckert leende. Det är väldigt lätt att använda eftersom allt du behöver är vatten och en tandborste. Hur gör man?

Skaffa en koltablett och krossa den i en liten skål. Fukta tandborsten och doppa den i pulvret. Borsta tänderna försiktigt med det svarta pulvret. Tvätta munnen noggrant för att få bort svarta fläckar. Det är allt! Använd metoden regelbundet.

2. Citronsaft för vitare tänder

Citronsaft är en välkänd DIY-tandblekare. Syrorna är fantastiska på att bleka emaljen och avlägsna fläckar från kaffe eller te. Citronsaft är milt men effektivt och kan användas varje dag. Det lättaste sättet är att dricka ett glas vatten med citronsaft i.

3. Bakpulver för vitare tänder

Förr i tiden kände kvinnor till den blekande effekten av bakpulver och använde detta för att få vitare tänder. Detta är fortfarande en av de bästa tandblekningsmetoderna. Blanda 2 skedar med bakpulver med 1 sked väteperoxid och njut av snabba resultat. Sprid ut massan över tänderna och borsta försiktigt i två minuter.

4. Kokosolja för vitare tänder

Visste du att kokosolja bleker tänderna? Det desinficerar dessutom munhålan, förhindrar spridning av bakterier och svamp, och håller borta förfall! Kokosoljametoden är väldigt simpel: lägg en sked kokosolja i munnen och blanda i munnen i 5-10 minuter. Sen spottar du bara ut det.

Kan bakpulver och andra huskurer för gula tänder vara skadliga?

Att säga att bakpulver är helt säkert och kan användas obegränsat är… inte sant. Trots att bakpulver ger fantastiska effekter, rekommenderar tandläkare försiktighet. Bakpulver har inte kemiska egenskaper som gör tänderna vita, utan det skrapar helt enkelt av placken. Därför riskerar överanvändning av bakpulver skador på emaljen, vilket leder till mer fläckar och plack. Använd det försiktigt och inte för ofta.

Du kan hitta en uppsjö av olika metoder för vitare tänder och ett snyggt leende, exempelvis med banan- eller apelsinskal, och några märkliga som att äta en rå lök. Borsta tänderna med jordgubbar sägs också hjälpa (de innehåller blekande syror precis som citron). Alla huskurer kan fungera och är säkra – om du inte överanvänder dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *