Håret Tanglad? Vad du inte visste var att du kammade det på fel sätt

Att kamma är en av de enklaste sakerna du kan göra, eller så är det så det verkar. För de flesta är det ett enkelt sätt att hålla håret ordentlig och snyggt. Men det betyder inte att du alltid gör rätt sak för att hålla dessa långa lockar välmaintained. Hår som är tanglad är ett av de vanligaste problem som kan orsaka stor frustration för både kvinnor och män när du försöker att hålla det fint. Om du har tanglad hår som du inte kan få tillbaka till normal, kan du vara osäker och undra, kombinerade jag det på fel sätt?

Nu har det inte alltid varit så att vi kammade håret åt fel håll. Faktum är att det ofta verkar det har varit mer eller mindre ett kulturellt fenomen som har gått från generation till generation. Det är bara relativt nyligen som det har blivit känt att det finns ett rätt sätt att kamma håret.

Så vad är då ”det rätta sättet” att kamma håret? Det enda riktiga sättet att säkerställa att ditt hår inte blir tanglad är att passera borsten från hårrötterna rakt ut mot hårets yttre längder, det vill säga från rötterna till de yttre spetsarna. Ofta kammar vi borsten mot rötterna när vi borstar hår, ett misstag som gör att håret lätt kan samlas och tangle sig runt borsten.

Det är inte det enda sättet att undvika tanglad hår. För det första är det viktigt att du använder rätt borste – borsta inte håret med en borste som har stora, hårda borstar. I stället ska du använda en borste med mycket små, mjuka borstar som inte drar håret för mycket. Det rekommenderas också att du använder en kam med väldigt fina tänder för att undvika att mangla håret.

Du borde också använda hårspray och inpackningsmedel för att undvika att håret blir knutigt eller krulligt. Inpackningarna har speciellt utformats för att återfukta håret och göra det lätt att borsta. Hårspray fungerar bra som en stylingprodukt och hjälper till att förhindra att håret blir knutigt.

Då är det slut på vad du behöver göra innan du borstar håret. Det är minst lika viktigt att du tar hand om ditt hår väl mitt i borste processen. Var noga med att börja vid de yttre spetsarna och borsta långsamt, se till att du inte drar håret hårt eller använder för mycket kraft.

Du bör också undvika att borsta håret när det är blött. Det är mycket lättare att tangla sig när håret är blött, så använd en bred tandad kam istället för att göra jobbet. Om du behöver borsta när det är blött, ska du använda en särskild borste som är speciellt utformad för detta.

Det är också viktigt att du inte glömmer att använda hårprodukter som schampo, balsam och inpackning. Förutom att göra håret fint och blankt, hjälper de även till att frigöra upp Tangled hår. Schampo och balsam är oumbärligt för att ta bort alla oljor och smuts som kan orsaka knutar och knuttar. Inpackningen återfuktar och gör håret lättare att borsta ut.

Om du har ett jobb som kräver att ditt hår är alltid välmaintained eller du ska gå på något speciellt äventyr, är det viktigt att du vet hur du ska borsta ditt hår för att undvika att det blir tanglad. Genom att följa ovanstående tips gör du att du alltid har ett vackert och välmaintained hår som andra kommer att beundra.