Hur man applicerar självbrännare rätt på ansiktet? Hur man applicerar självbrännare rätt på ansiktet?

Självbrännare är en populär metod för att njuta av en sommarbränna året runt. Det finns ett stort utbud av självbrännare på marknaden, men det kan som för något annat vara lite utmanande att hitta det som är bäst för dina behov. Låt oss därför titta närmare på hur man applicerar självbrännare rätt på ansiktet för att ge dig den perfekta solbrännan.

Välj en självbrännare som passar din hud

Först och främst är det viktigt att du letar efter en självbrännare som är anpassad för din hudtyp. Om du har normal till fet hy ska du välja en självbrännare med lätt formula, eftersom de inte täpper till porerna. Om du har torr hy, eller har benägenhet för rodnad, ska du använda en mjukgörande formula med vårdande ingredienser eftersom de fuktar huden och skyddar mot torrhet och irritation. Om du har känslig hy och är benägen för allergiska reaktioner måste du söka efter en självbrännare som är fria från parabener, parfymerande ingredienser och kemikalier.

Rengör huden innan applicering

När du applicerar självbrännare på ansiktet är det viktigt att rengöra huden noggrant innan appliceringen. Använd en mild rengöringsprodukt som passar din hudtyp och massera den försiktigt med dina fingertoppar. Rengöringen avlägsnar alla oljor, smuts och döda hudceller från huden. Torka sedan ansiktet noga med en ren handduk innan du börjar applicera självbrännaren.

Använd en fuktkräm

Använd en lätt fuktkräm innan du applicerar självbrännaren. Det mjukgör huden och håller den mjuk, len och återfuktad. Tillämpa fuktkrämen på hela ansiktet och massera den sedan försiktigt in i huden med mjuka rörelser. Det hjälper till att förbättra dess upptagning av självbrännaren och ger ett mer jämnt resultat.

Exfoliera regelbundet

För att få bästa resultat av din självbrännare ska du exfoliera regelbundet. Det hjälper till att avlägsna döda hudceller och gör att självbrännaren tränger in och appliceras jämnt. Använd en mild scrub för ansiktet och massera den sedan försiktigt in i huden med cirkulära rörelser. Avsluta med att skölja huden med ljummet vatten.

Applicera självbrännaren

Företaget som har självbrännaren rekommenderar vanligtvis hur man applicerar det. Generellt är det bäst att undvika övernattning av självbrännare på ansiktet och låt det dra på i cirka en timme för att undvika att huden får för ett för mörkt färgresultat. Fördela en liten mängd produkt jämnt i ansiktet med hjälp av en makeupsvamp eller en självbrännare svamp. Tillämpa produkten försiktigt med cirkulära rörelser för att producera en jämn färg som gradvis ökar över tiden. Låt produkten verka i cirka 15 minuter innan du sköljer den av.

Skydda ditt ansikte

Efter att ha tillämpat självbrännare är det viktigt att skydda ditt ansikte med lämpliga produkter. Skydda ansiktet med SPF 30 eller högre dagligen för att skydda huden mot skadliga UV-strålar. Applicera även dagkräm efter behov. Välj en produkt som passar din hudtyp och som är fria från parabener och ftalater. Applicera produkten lätt över ansiktet för att skydda och återfukta huden för en strålande solbränna.

Slutsats

Att applicera självbrännare rätt på ansiktet kräver lite tid och uppmärksamhet för att få det bästa resultatet. Sök efter en självbrännare som är anpassad för din hudtyp, rengör och exfoliera huden innan applicering, ta hjälp av fuktkräm för att förenkla produktens upptagning och skydda huden med solskyddsfaktor och dagkräm efter applicering. Med rätt förberedelser kan du njuta av en jämn och vacker solbränna utan att ta några påsar.