Säkra Värmestylingstekniker

Av: Stilredaktören

Varje gång du använder ett värmeredskap på ditt hår, kapslas dess fukt in, men konstant användning kan orsaka skador som uttorkning, brott och splittrade ändar. Därför är det viktigt att veta och tillämpa säkra värmestylingstekniker.

Hårtorkar

Att använda en hårtork kan verka ofarligt men det kan snabbt skada ditt hår om du inte ställer in rätt temperatur. För att undvika skador bör du börja torka ditt hår på den lägsta värmeinställningen och öka gradvis.

Använd alltid en värmeskyddande produkt före torkning för att skydda ditt hår från överhettning. Försök också hålla avståndet mellan hårtorken och ditt hår – åtminstone femton centimeter. Och sist, men inte minst, flytta alltid hårtorken runt, torka inte på samma ställe hela tiden – det kan orsaka värmeskador.

Plattänger

Plattänger är perfekta när du vill ha super slätt hår, men de kan också orsaka mycket skada. Ett sätt att undvika skador är att använda en värmeskyddande produkt innan du börjar platta. Det kan vara så enkelt som att spraya hela ditt hår med ett lätt värmeskyddande spray.

Även om det kan verka verkligen frestande att öka värmen till max, bör du hålla temperaturen på plattången till cirka 180 grader. Högre temperaturer kan orsaka omedelbar skada på hårstrået.

Locktänger

Oavsett om du använder en traditionell curling strykjärn, ett lock betongrör strykjärn eller en spiral curling barrel, följer du samma säkra värmestylingstekniker. Använd en värmeskyddande produkt på ditt hår innan du börjar krulla. Hur länge du håller ditt hår på lockbommen beror på hårets tjocklek och hur stora lockar du vill ha, men det bör inte vara mer än tio sekunder.

Återigen, skulle du hålla temperaturen på ditt curling strykjärn runt 180 grader för att förhindra skador. Vid användning av curling strykjärn, se till att fördela värmen jämnt genom hela hårstrået.

Agera ansvarigt

Trots att dessa riktlinjer är ställs in för att minimera risken för skador, kommer konstant användning av värme ändå att orsaka en viss nivå av skada på ditt hår. Det är därför det blir extra viktigt att du tar hand om ditt hår på andra sätt också. Använd fuktgivande hårprodukter, ät en bra kost, drick tillräckligt med vatten och trimma ditt hår regelbundet för att hålla det friskt. Och kom ihåg att ge ditt hår en paus från värmeanordningar emellanåt – ditt hår kommer att tacka dig för det!

Slutsatsen är att korrekt användning av värme på ditt hår kan hjälpa dig att skapa fantastiska frisyrer utan att orsaka allvarliga skador. Om du följer dessa riktlinjer är du på god väg att hålla ditt hår friskt och glansigt!