Tips För Att Ta Hand Om Huden Runt Ögonen

Den sorgliga sanningen är att hudområdet runt ögonen åldras snabbast. Dessutom är ögonhuden delikat och tunn, så varje gång du sover dåligt så syns det på huden. Som tur är finns det några idiotsäkra trick som hjälper dig att ta hand om detta problematiska hudområde. Du kan äntligen bli kvitt pösighet och mörka cirklar! Snart presenterar vi några idéer för att hantera rynkor runt ögonen och få ljusare ögonhud.

Vanliga orsaker till pösighet, mörka cirklar och rynkor inkluderar

  • Sömnbrist eller sömn på en obekväm madrass
  • Sen insomning och tidigt uppvaknande
  • TV-tittande till sent på natten
  • UV-strålning
  • Föroreningar
  • Fel sminkborttagningsteknik
  • Fel hudvårdsprodukter
  • Cigarettrökning och annan droganvändning
  • Stress

Mörka cirklar

Det är inte alltid sömnbrist som leder till mörka cirklar. Ibland är kapillärerna helt enkelt ytliga och syns genom huden runt ögonen. Oavsett orsak så finns det ett par sätt att reducera mörka cirklar på. Leta efter produkter som har en brightening effekt på huden. I de flesta fall bör dessa produkter innehålla C-vitamin som ska appliceras på huden runt ögonen varje dag (exempelvis krämer), men också veckoliga behandlingar (som serum).

Rynkor

Om du upptäckt linjer eller rynkor runt ögonen är det dags att förlita dig på kraften hos peptider, stamceller och vegetabiliska oljor kombinerat med kaffein. Vid daglig användning har dessa substanser förmågan att minska rynkor och göra huden slätare och mer elastisk. Det är också smart att prova på retinol och koenzym Q10.

Svullna ögon

Detta hudbesvär är ofta genetiskt, men mild pösighet är inte sällan konsekvensen av utmattning eller dåliga matvanor (framförallt mat med hög salthalt). Svullna ögon kan också vara konsekvensen av för mycket vatten i kroppen. Oavsett orsak kan du minska svullnaden med produkter som innehåller kaffein som ökar blodcirkulationen. En annan bra idé är att lägga två gurkskivor på ögonen. Låt dem ligga på dina stängda ögon i 5 minuter. Detta borde räcka för att ge slätare och ljusare ögonhud.

Ögonpåsar

Slapp ögonhud, mer känt som ögonpåsar, orsakas av lymfan som sitter uner ögonhuden. Detta kanske låter problematiskt, men det är ganska problemfritt att bli kvitt detta hudbekymmer. Testa att ge ögonhuden lite massage så att lymfan kan flöda friare. Detta är det bästa sättet att behandla problemet på. Om du inte vill använda fingrarna, prova en jaderoller. Lägg den i kylen för att låta den svalna och rulla sen över ögonhuden, från innerögats hörn till utanpå.

Extrainfo

Letar du efter ingredienser som ökar cirkulationen i ögonhuden? Prova kaffein, ginkgo billoba, ingefäraextrakt. Det rekommenderas också att kolla nivåerna på K, A, C och E-vitamin i ditt blod. Slutligen är ögonpåsar, svullnad och mörka cirklar tecken på kronisk utmattning, vilket kan betyda att du behöva vila mer och oftare för att minska dessa hudproblem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *