Smink efter sömnlösa nätter

Svullna rödsprängda ögon, svullna läppar, blek hy eller rodnad … du verkar ha haft en jobbig natt! Men oroa dig inte, ingen behöver veta om det. Sminka dig bara på rätt sätt, så döljer du skönhetsfelen och får en fräsch look. Sminka dig rätt efter en sömnlös natt, så får du perfekt hy vad som än har hänt innan!

Förberedelser

Börja inte sminka dig förrän du har använt ögondroppar. Om du har torra ögon kan du välja så kallade ”tårar” som återfuktar ögonen. Fortsätt med en avslappnande eller upplyftande ansiktsmask. Med den kan du återställa hudens naturliga glöd och återfuktar den dessutom. Först när det är klart kan du ta tag i sminket.

Hur sminkar man sig efter sömnlösa nätter?

Det smartaste valet är pastellfärger. Den rosenkindade looken förvandlar dig från trött och blek till fräsch och frisk. Välj därför ett matt rouge i rosa eller rosenfärgade nyanser. En liten gnutta på kindernas mitt, hakan, pannan och hårlinjen räcker. Kom ihåg att vara noggrann med appliceringen!

Maskerande smink

  • Mörka ringar under ögonen
    För att maskera ringar behöver du en bra concealer. Den ska helst vara flytande och ha en ljusare nyans än din vanliga foundation. Massera in en liten mängd under ögonen, på samma sätt som du vanligtvis applicerar ögonkräm. Om ringarna är väldigt mörka och synliga kan du grunda med ett tunt lager foundation. Kvinnor utan rynkor kan blanda sin foundation med concealer för en ännu snyggare look.
  • Rödsprängda ögon
    Svart eyeliner är ett vanligt val, men i det här fallet vore det ett misstag. Svart framhäver bara det röda, så lägg undan den. Irriterade bindhinnor och rödsprängda ögon neutraliseras med en vit eller krämfärgad penna. Om du målar med den längs vattenlinjen ser du piggare ut. Du kan också använda en rökig beige eller grå nyans, som drar uppmärksamhet till sig och distraherar från det röda.
  • Läppar
    Målade läppar blir pricken över i. Sminka dig fräscht och naturligt istället för intensivt. Rött, mörkbrunt och lila passar inte bra när du är trött, så välj istället ljusa läppstift eller pastellfärgade läppglans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *