Hur täcker man mörka cirklar under ögonen?

Att täcka mörka cirklar under ögonen går att göra på flera sätt. Vi pratar inte bara om färgglad kosmetika – massage eller en särskild kräm fungerar också. Läs vidare för att lära dig utföra en kamouflerande sminkning och vilken kosmetika du bör använda.

Innan du sminkar dig bör du applicera ögonkräm eller massera. Mörka cirklar runt ögonen bör försvinna och huden bör bli strålande. Du behöver ta hand om den här delen av ansiktet, så se till att äta mycket vitaminer och mineraler och dricka minst en liter vatten om dagen. Kom ihåg att sömn är en av dina bästa vänner. Om du sover åtta timmar per natt slipper du trötthet, svullnad och mörka cirklar under ögonen. Massage runt ögonen blir lika effektivt. Du kan göra detta med iskuber eller särskilda krämer som stimulerar cirkulation och toning, och som låter huden andas och som svalkar den. I krämens sammansättning bör vi hitta: koffein, ginseng, hyaluronsyra, retinol och vitamin C och K.

Börja den kamouflerande sminkningen med foundation. Om du vill dölja mörka cirklar under ögonen och se bra ut behöver du välja kosmetika som passar ihop. Din foundation bör vara en eller två nyanser ljusare än huden. Den behöver inte kunna täcka imperfektioner till 100 % (du kommer även använda concealer). Det räcker om den gör huden mattare eller mjukare, men den ska inte innehålla glänsande pigment då detta framhäver de mörka cirklarna.

När din foundation justerats till hudfärgen kan du applicera concealer. Applicera den på ögats inre hörn och längs näsans sidor. Massera sedan in den med fingertopparna. Mörka cirklar runt ögonen i grå nyanser kan täckas med en guld- och beigefärgad concealer med gula pigment, och mörka cirklar i bruna nyanser kan täckas med en concealer med rosa pigment. Kom ihåg att din concealer ska vara en nyans ljusare än din foundation.

Bakningssmink – säsongens trend. Att känna till den här metoden är smidigt för att kamouflera mörka cirklar under ögonen. Här applicerar vi concealer som är två nyanser ljusare än vår foundation, med en bred borste. Applicera den på det nedre ögonlocket – börja vid franslinjen och avsluta vid käkbenen. Vänta sedan i 15 minuter så att concealern smälter in i huden, och detta är ”bakningen”: vi kan använda fuktiga svampar eller fingrar för att få concealern att smälta ihop med vår foundation. För en perfekt yta applicerar vi sedan transparent puder. De mörka cirklarna under ögonen försvinner på nolltid!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *