Ett bad i rosenblad – Skäm bort dig själv

Ett avslappnande bad är en av de bästa metoderna för att slappna av efter en lång arbetsdag. Vi har länge varit medvetna om vårdande bads goda egenskaper – till och med Kleopatra badade regelbundet, och det sägs att detta var orsaken till hennes otroliga skönhet. Bör vi följa i hennes fotsteg och till exempel bada i rosenblad? Svaret är utan tvekan ja.

Varför aromaterapeutiska bad?

Aromaterapeutiska bad med essentiella oljor är ett bra sätt att slappna av, lugna nerverna, och antingen vakna till eller lugna ner dig (beroende på vilken produkt du använder). Ett väl förberett bad behöver inte bara vara ett sätt att sköta hygienen. Det kan enkelt förvandlas till en skön stund för bara dig. Därför är det viktigt att lägga ner lite tid på att bada med rosenblad och fixa det som behövs för ett gott humör, t.ex. ljus och musik.

Varför rosenblad?

Det har visat sig att röda rosenblad har många fördelaktiga egenskaper – åtstramande, antiseptiska, återfuktande, stärkande, reglerande, etc. Framför allt får du ta del av många vårdande egenskaper när du badar i rosenblad, vilket är svårt att förse huden med genom vanlig body lotion. Rosenblad i badet stramar åt huden, föryngrar cellerna, och gör missfärgningar ljusare. Att bada i rosenblad är ett mycket bra alternativ för problemhud. Många vet inte att aromaterapeutiska och vårdande bad i rosenblad också stimulerar kollagenproduktionen, och därmed har egenskaper som motverkar åldrande. Att bada i rosenblad är alltså mycket bra för att vårda mogen hud.

Hur förbereder man badet i rosenblad?

Den här behandlingen rekommenderas främst på sommaren, men du kan självklart göra det året runt. Blanda ner vårdande ingredienser i varmt vatten (inte hett): färska blad från röda rosor, i en mängd som passar dig, essentiell olja (helst rosenolja) och valfri mjölk (ko, get – vad du än föredrar) rik på protein, kalcium och vitaminers. Ett bad som tillreds såhär vårdar huden och gör den mjukare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *