Att välja bronzer

En bronzer passar både till din dagliga sminkning och som ersättare för solprodukter. Den ger ansiktet en fräsch nyans, fin lyster, och döljer skönhetsfel. Till skillnad från solprodukter torkar bronzer inte ut huden och lämnar inga fula fläckar. Hur väljer man en bronzer som passar sin hy, och hur applicerar man den för en naturlig effekt?

Bronzer som passar din hudtyp

Om du har normal hy, oljig hy eller kombinationshy kan du välja en flytande bronzer, gelliknande bronzer eller pressat solpuder. Om du däremot har torr hy bör du välja en krämig konsistens som förvandlas till puder när kosmetikan kommer i kontakt med huden.

Bronzer som passar ditt utseende

Först behöver du ta reda på om du har en varm, kall eller neutral ton i huden. De flesta solpuder har en gyllenbrun nyans som passar kvinnor med varma toner bäst. Om du däremot är kall eller neutral blir valet svårare, men självklart inte omöjligt. Håll utkik efter en bronzer i kallt beige eller brunrosa.

Att applicera bronzer

Appliceringsmetoden av bronzer beror helt på kosmetikans konsistens och på din ansiktsform. Puderbronzer kan appliceras med en mellanmjuk borste, medan du kan använda fingrar eller en blender till krämiga bronzers.

  • Om du har ett runt ansikte kan du börja vid örat och jämna ut kosmetikan över kinderna och mot munnen. Detta får ansiktet att se smalare ut. Du kan dessutom borsta den lätt över kinderna och tinningarna.
  • Om du har ett triangelformat ansikte kan du applicera bronzer på hakan, tinningarna och kindernas mitt. Detta gör att ansiktet får snyggare konturer.
  • Om du har ett långsmalt ansikte kan du applicera bronzer på hakan, pannans sidor och tinningarna. Detta får ansiktet att se lite kortare ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *