Så bygger du upp vackra och släta ben och ansikte med trasiga kapillärer

Trasiga kapillärer är ett vanligt estetiskt problem som drabbar många kvinnor. Kapillärerna är tunna blodkärl som löper ytligt under hudens yta och hud i ansiktet och på benen. Det som orsakar trasiga kapillärer är oftast inte bara enstaka händelser, utan ofta en kombination av genetiska faktorer, exponering för solens strålar och hudskador som rökning eller skrubbande. Kapillärerna lossnar från cellbaserad förskjutning, ofta förångas eller blir trasiga i dess led.

Vilka är symptomen på trasiga kapillärer?

Symtomen från trasiga kapillärer är vanligtvis röda eller purpurfärgade märken som visas på hudens yta. Mallor (rynkor) som är små eller längre beroende på storleken på kapillären som blev skadad, är även ett vanligt symptom. Dessa missfärgningar brukar vanligtvis dyka upp i ansiktet och på benen. Trots att detta är ett estetiskt problem, är det sällsynt att trasiga kapillärer har en medicinsk inverkan på din hälsa.

Vad kan man göra åt trasiga kapillärer?

För att ta bort trasiga kapillärer och få ett snyggt och slätt ansikte och ben så finns det flera behandlingsmöjligheter. Rengöring, påfyllning och laserbehandlingar är de vanligaste metoderna. Det är dock viktigt att du tar hänsyn till din hudtyp och din genetiska förmåga att hantera dessa behandlingar innan du börjar någon av dem. Du måste även konsultera din läkare eftersom följsamhet är mycket viktig vid genomförandet av en korrekt och säker behandling.

Rengöring

Rengöring görs med aktiva ingredienser som är speciellt framtagna för att ta bort trasiga kapillärer. Vätska som innehåller väteperoxid är vanligen den aktiva ingrediens som används. Denna lösning bör appliceras regelbundet på den berörda huden, men det är viktigt att ta särskilt hänsyn till att lösningen är mycket stark och att kontakt med ögon, näsa och mun ska undvikas. Efter några månaders regelbunden användning kommer trasiga kapillärer att försvinna eller försvagas, men det är viktigt att notera att detta inte är en snabblösning och att det kan ta upp till 6 månader för att uppnå synliga resultat.

Påfyllning

Påfyllning är en procedur där det finns en liten nål som förs in i huden vid trasiga kapillärer för att stimulera nya hudceller. Fördelen med denna procedur är den snabba återhämtningstiden. Påfyllning är en snabb, smärtfri strategi för att ta bort trasiga kapillärer. Du kan få omedelbara behandlingsresultat fram till 1-2 veckor. Återigen ska du dock konsultera din läkare före proceduren för att veta om du är lämplig kandidat.

Laserbehandling

Laserbehandling görs med en pulsad laser som träffar hudytan och värmer upp kärlen. Denna procedur är helt smärtfri och tar normalt ca 15 minuter att åstadkomma. Det kan ta 1 – 3 månader efter en laserbehandling för trasiga kapillärer för att observera de slutliga resultaten. Det är viktigt att göra ett bra förfarande och inte överdriva laseranvändningen, eftersom detta också kan orsaka permanenta skador på huden. Lasern torkar faktiskt upp trasiga kapillärer och hindrar trasiga kapillärer från att bli värre, vilket är en mycket effektiv behandling.

Övergripande tips

För att få vackra, släta ben och ansikte är det viktigt att ta hänsyn till en del faktorer. Tillräckligt med vätskeintag, regelbunden motion, undvika rökning och äta hälsosamma livsmedel är en bra början. Använd en fuktkräm med hudföryngrande ingredienser som att det är viktigt att hålla din hud återfuktad och föryngrad. Rökning orsakar även missfärgningar i hudens färg och slutligen trasiga kapillärer. Applikering av hattar, glasögon och blöjor med spegel eller solfilter kan även hjälpa till att skydda huden mot trasiga kapillärer orsakade av solens UV-strålar.

Vi har med detta incheckat flera effektiva behandlingsmetoder som kan hjälpa till att ta bort trasiga kapillärer. Det är viktigt att notera att även om dessa strategier visar snabbare resultat, måste vi vara noggranna för att uppnå önskade förändringar. Vi måste även notera att det är viktigt att genomgå regelbunden hudvård och eliminera rökning och exponering för solen för att ta bort trasiga kapillärer. De mest effektiva sätten att minska trasiga kapillärer är att följa instruktionerna från din läkare och följa föreskrivna behandlingsplaner noggrant.