Hur sminkar man akne?

När man har akne är det extra viktigt att sminka sig på rätt sätt. Var noga med att välja rätt produkter och applicera dem rätt för att dölja dina skönhetsfel. Läs vidare för att ta reda på hur du sminkar dig med akne!

Ansiktskräm

Innan du börjar sminka dig måste du förbereda huden. Istället för att använda en foundation bör du välja en kräm som du redan använder dagligen. Problemhy kräver särskild uppmärksamhet, så strunta inte i återfuktning! Eftersom rengörande kosmetika för akne har en tendens att torka ut huden behöver du ständigt återfukta den med lätta krämer. Kom ihåg att använda en borste och inte dina egna händer! Fingrar bär nämligen på bakterier, vilket kan förvärra din akne.

Concealer

En concealer med lystergivande egenskaper kan appliceras under ögonen med en borste. Det här får huden under ögonen att se frisk och utvilad ut.

Kamouflage

Med hjälp av kamouflerande smink kan du dölja enstaka finnar och andra skönhetsfel. Den tjocka konsistensen gör att produkten har kamouflerande egenskaper. Om du applicerar sminket på fel sätt kan det skapa en onaturlig look, så var noga med att använda tillgångarna på rätt sätt. En liten mängd på borstens spets räcker för att dölja skönhetsfelen. Kontrollera noga att du jämnar ut sminket ordentligt, så att det inte finns några överflödiga fläckar och mängder.

Foundation och puder

Kvinnor med akne väljer ofta tunga concealers och puder som täpper till porerna. Det gör tyvärr att de får ännu mer akne, och att man får ett onaturligt utseende. Därför är det bättre att välja pressat puder, som appliceras med en stor och mjuk borste. Var noga med att täcka hela borsthuvudet med puder och att applicera sminket i ett jämnt lager. Detta gör att huden får en jämnare och mer fräsch yta än när du bara applicerar det på vissa punkter. Vi rekommenderar dock att du tar ett extra drag med borsten i två områden: tinningarna och näsan.

Rouge och bronzer

Om du vill framhäva kindbenen med rouge eller bronzer behöver du välja en matt produkt. Om du väljer smink med skimrande partiklar kommer du bara framhäva de områden du egentligen vill dölja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *