Beauty blender: Vad är det och hur används den?

En blender är en ny, populär produkt som många använder för att applicera smink. Den lilla svampen påminner ofta om ett ägg, men den finns förstås i flera former. Allt du behöver göra för att få en perfekt, långvarig sminkning är att välja en svamp som passar dina behov!

Vad är en beauty blender?

En beauty blender är en liten svamp som används för att applicera smink. Makeupartisten Rea Ann från Hollywood uppfann den 2002. En beauty blender har inga skarpa kanter, utan har istället en särskilt framtagen spets som når svåra punkter i ansiktet (ögonens vrår, läpparna och näsans alla delar). Tack vare svampen kan du anpassa din täckningsgrad och få en naturlig look.

Eftersom svampen har en porös struktur är den mjuk och flexibel. Den bevarar fukt, innehåller ingen latex, samt är doftfri och hypoallergen. Den är dessutom väldigt lätt att rengöra. Beauty blendern passar perfekt för foundation, krämer, rouge och concealer.

Olika sorter

Det finns flera olika sorters beauty blenders, men den som ska sminka sig behöver bara ett par. De mest populära sorterna är:

  • Den klassiska, som är 3,5 – 5,5 cm stor och väger cirka 4 gram. De första versionerna var rosa, men numera finns svampen i flera nyanser. Denna blender används främst för att applicera foundation.
  • Beauty blusher, som är lite mindre än den klassiska blendern. Blushern används främst för att applicera rouge, krämer och lätta puder. Den här svampen har en grå ton vilket gör det lätt att blanda smink i olika nyanser.
  • Svarta och vita blenders, där den första versionen används för solprodukter medan den andra passar färglösa produkter (t.ex. krämer och serum).
  • Micro mini, som är en mindre version av den klassiska svampen. Eftersom den är så liten blir appliceringen mer precis. Därför passar svampen perfekt för svårare områden: ögonens hörn, läpparna, näsans sidor och ögonlocken.
  • Blotterazzi, som är perfekt för att samla upp överflödig talgproduktion och fräscha upp sminkningen.

Att använda beauty blender

Innan du använder din beauty blender för första gången ska du blöta ner den, klämma ut överflödigt vatten, och torka svampen med en pappershandduk. Fäst sedan sminket på svampen. Applicera det i ansiktet med lätt tryck. Kom ihåg att du inte får gnida in foundation i huden! Det blir bäst om du bara trycker lätt. När du ska rengöra svampen är det bäst att använda vanlig tvål eller schampo samt ett desinficerande medel. Låt svampen lufttorka. Om du tar hand om svampen ordentligt kan den hålla i upp till fyra månader!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *