Att applicera highlighter

En highlighter framhäver ansiktsdragen och ger dig en pigg och fräsch look. Många kvinnor undviker tyvärr den här sortens kosmetika eftersom de tror att appliceringen kräver mycket övning. Som tur är har de fel: det är inte så svårt att använda kosmetika! I det här inlägget får du lära dig att välja och applicera highlighter på ett enkelt sätt.

Att välja highlighter

Det bästa alternativet är ett löst eller pressat puder som skapar en helhetsbild snarare än individuella partiklar. Undvik stora, glansiga fläckar med ett onaturligt utseende. Kontrollera hur sminket ser ut i dagsljus innan du bestämmer dig för att köpa det.

Att applicera highlighter

Du kan applicera highlighter på flera olika sätt, beroende på vilket område det gäller.

 • Pannan
  Om du applicerar highlighter i pannans mitt får ansiktet skarpare konturer. Ta även en liten klick längst ut på näsan. Din ansiktsform blir dessutom finare om du framhäver hårfästet med hjälp av en bronzer.
 • Ögonbryn
  En klick highlighter precis under brynen ger dem en bättre form och får dem att se större ut. Du behöver inte applicera dem längs hela ögonbrynen, det räcker med att börja i mitten och sprida sminket utåt.
 • Ögonen
  Om du har små ögon kan du applicera highlighter i ögats inre hörn. En liten klick längs näsan, där huden är mörkare, får dessutom ögonen att se piggare ut. För en mer dramatisk effekt kan du applicera flera lager. Om du föredrar att vara diskret räcker det däremot med ett lätt lager. Det här tricket är extra viktigt för kvinnor med mörka ringar under ögonen!
 • Näsan
  En tunn, ljus linje får näsan att se smalare ut. För bättre resultat kan du framhäva nässpetsen och sidorna med en bronzer. Resultatet blir ett mer symmetriskt ansikte.
 • Läppar
  En klick highlighter ovanför amorbågen är extra viktigt om du bär mörkt läppstift. Det framhäver läpparnas naturliga konturer, döljer skönhetsfel, får läpparna att se större ut, och ger dem en mer intensiv färg.
 • Hakan
  En liten klick highlighter på hakans mitt, följt av lite bronzer, får långa ansikten att se kortare ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *