7 Hudvårdsmisstag – Akta Dig För Dessa!

Till och med när du tar god hand om din hud, finns det risk att du gör många fel. Du kanske är omedveten om vissa grundläggande misstag och bara förvärrar hudens tillstånd. Läs artikeln och se till att din rutin går till på rätt sätt.

1. Du använder inte ansiktsvatten

Det räcker inte att bara skölja ansiktet. Rengörande tvål sliter bort lipidlagret och stör dess naturliga pH-värde. Därför är en toner eller ett ansiktsvatten ett måste – det lindrar huden och återställer pH-värdet. Använd det efter sköljning och innan serum och återfuktare. Ansiktsvattnet ser till att alla hudfunktioner fungerar som de ska och att huden behåller sitt skydd. Kom ihåg att alla har olika hud – du måste matcha din hud med rätt produkter.

2. Du tar inte bort smink innan du sover

Du kommer hem från en fest och drömmer om att bara slockna. Du har haft fullt upp hela dagen och vill sova direkt när du kommer hem. Hoppa aldrig över sminkborttagning! Att sova med smink förvärrar huden fort eftersom den inte kan andas. Inflammation uppstår och huden har inte en chans att genomgå den intensiva hudreparation som sker på natten.

3. Du skyddar inte huden mot solen

Fotoåldrande är ett av de mest allvarliga hudbesvären. UV-strålning är hudens största fiende! Kom ihåg att året-runt-skydd – inte bara när du solar – är superviktigt. Skaffa en SPF-kräm av kvalitet (SPF 15 på höst och vinter, högre på vår och sommar) och använd varje dag.

4. Du applicerar serum och återfuktare och går och lägger dig direkt

Om du inte vill att serumet eller krämen ska sjunka ned i kudden, gå inte och lägg dig direkt efter du använt dem. Ge det flera minuter. Annars kastar du bort hela din hudvårdsrutin.

5. Du rör vid ansiktet

Besväras du av akneutbrott och inflammerad hud? En orsak kan vara att du rör vid ansiktet för mycket. Lägg ned denna hemska vana och sluta överföra bakterier från händerna och därmed trigga nya inflammationer.

6. Du överanvänder hudvårdsprodukter

Lagom är ordet när det gäller hudvård. Less is more! Skär ned på mängden kräm eller återfuktare som du använder. En mängd stor som ett mynt räcker nog för ansiktet. Om du använder för mycket tynger du ned huden och täpper igen porerna vilket leder till utbrott.

7. Du glömmer bort en hälsosam diet och hydrering av kroppen

Hudvårdsrutinen är viktig men du måste komma ihåg att den inte har stor effekt om du inte äter hälsosamt och får i dig vitaminer och mineraler. Du måste också komma ihåg att dricka tillräckligt med vatten för att hålla kroppen hydratiserad. Om du bryr dig om kroppen belönar den också dig med ett vackert utseende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *