5 kosmetiska produkter som hör hemma i kylskåpet!

Kvinnor förvarar ofta sin kosmetika hemma, där de utför de flesta skönhetsbehandlingar. En del finns i badrummet, och resten i sovrummet. Vi funderar oftast inte på vilken temperatur kosmetikan bör förvaras i, utan snarare var vi har extra utrymme. Vi måste dock komma ihåg att vissa kosmetiska produkter för förvaras i… kylskåpet!

Varför?

Fuktighet och höga temperaturer kan motverka kosmetikans egenskaper. Om du vill undvika ett kortare utgångsdatum och förlorade egenskaper, bör du förvara vissa kosmetiska produkter i kylskåpet. Låga temperaturer begränsar syresättningen hos de aktiva ingredienserna i kosmetikan, men minskar även risken för att kosmetikan ska bli härsken. Ytterligare en fördel med detta är att svullnaden kan gå ned när den kalla produkten appliceras i ansiktet eller på kroppen.

Vilken kosmetika bör förvaras i kylskåpet?

1. Ansiktskrämer med aktiva ingredienser

All produkter med aktiva ingredienser som vitamin C, retinol, peptider eller syra bör förvaras i låga temperaturer. På så sätt förlorar de inte sina värdefulla egenskaper. Det är extra viktigt att förvara ekologiska krämer i kylskåpet, då dessa inte innehåller konserveringsmedel.

2. Ansiktsmasker

Inte bara hemmagjorda ansiktsmasker ska förvaras i kylskåpet, utan även de som köps färdiga. Den här metoden att förvara ansiktsmasker rekommenderas särskilt för personer med känslig hud, för svala ansiktsmasker lugnar irritationer i huden och jämnar ut rodnader.

3. Ögonkräm

Att förvara ögonkräm i låga temperaturer är inte bara ett sätt att göra kalla kompresser, vilket är bra för att lugna irritationer och jämna ut svullnader. Låga temperaturer främjar ögonkrämens egenskaper, särskilt för krämer som innehåller många naturliga ingredienser.

4. Nagellack

Att förvara nagellack i kylskåpet kan vara kontroversiellt. Vissa tror att låga temperaturer påskyndar processen som gör nagellacket tjockare, vilket skadar produkten. Andra tror att kylan förlänger produktens hållbarhet och gör nagellacket lättare att applicera på nagelplattan.

5. Termalvatten/sprej

Att förvara ansiktssprej eller termalvatten i kylskåpet är den bästa metoden för en fräsch sommar. Sval, våt sprej ger dig omedelbar lättnad och fräschhet under varma dagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *