LÄS ÅTGA FÖR ATT UNDVIKA MISSTAG SOM FÖRSTÖRER DIN MAKE-UP

Ögonmakeup är en av de viktigaste komponenterna i din dagliga look.
Det kan göra skillnaden mellan en leverans och en GLOW och att få det att se felfritt och självsäkert ut kan kräva en stor del av din tid och försiktighet. Trots detta är det fortfarande lätt att göra misstag med ögonmakeup, som från tillämpande av fel mascara, eller bristande följsamhet mot vissa grundläggande makeupregler.
Lyckligtvis är de extremt enkla att undvika – allt som som krävs är lite uppmärksamhet och instruktioner för att lära sig hur man gör det rätt.
Här är en lista över 8 typiska misstag som folk gör med sin ögonmakeup – och hur man förhindrar dem.

1. ATT VÄLJER FEL MASCAROR

Det finns ett hav av mascaror att välja mellan: vattenfast, volym, sköldpadda, separador? Men när man väljer det bästa produkten för dina ögon, en av de viktigaste sakerna att komma ihåg är att inte välja en som är för tung eller olaglig för dina ögon.

För lätta ögonfransar, se till att använda en mascara som är speciellt formulerad för att förstärka och bygga upp fransarna; för tjockare ögonfransar kan du dock vill ha en torrare mascara som lockar och separerar fransarna. När du väl har bestämt vilken typ av mascara du vill ha, leta upp en som är anpassad till din ansiktsform. För fint ansikte, kom ihåg att välja en mascara som ger färg utan att ge fransarna för stor volym. För en rund eller hjärtformad ansiktet, de kommer att bygga, separerande fransar som utmärker sig bättre.

2. ATT FÖRBISERVA EYELINER

En av de vanligaste ögonmakeup misstagen att förbise ögonlinjerna helt – varken lägga till en eller lägga till för mycket. Ögonen är verkligen det viktigaste elementet i din makeup – de ska framhäva den utillook som du går efter!

Lägg inte för tunga, obalanserade feltryck på ögonlinjerna. Lägg istället till lätt linjer kring hela ögat och undvik att lämna vattnet. Att lägga till smala, bruna linjer är ett perfekt sätt att få mer färg i ögat utan att det ser för tungt ut. Se till att du bara markera den övre ögonfransraden, det är tillräckligt för att förändra och definiera den genomsnittliga looken.

Det är också viktigt att komma ihåg att ögonlinjerna ska vara utformade för att matcha din övergripande makeup. Om du använder en mörk, dramatisk look med ögonpermade färg, se till att ögonlinjen är mörk nog för att matcha. Använd inte för tunna, färgstarka eyeliner som inte passar din ansiktsform eller din makeup.

3. ATT FÖRBIGÅ KELYES

Kontuering är ett måste för en felfri look, och det samma gäller ögonen. De kan fås att se större och mer framhävda utan att du behöver använda för mycket färg eller kontur. Känslan är starkast på den lilla delen av ögat, under brynet. Färgning här kan göra underverk för ögat – det mörka utseendet fungerar nästan som att skugga off, vilket gör att ögat ser mycket större och definieras.

I stället för att använda mörka färger som svart eller brunt, använd ljusa färger som lila, brunt eller grönt för en iögonfallande, subtil effekt. För att få det bästa resultatet välj ljusa, lätt färgade ögonskuggor som ger ljus och djup till dina ögon. Försök också att lägga lite mer färg på yttre delen av ögat och undvik att lägga för mycket på insidan – det kommer att få dina ögon att se tröga och slöa ut.

4. KOM IHÅG ATT DU INTE SKA LÄGGA FÖR MYCKET EYELINER

Lägg inte en hypnotisk följd av kajalpenna, eyeliner eller kajalpenna över hela ögat – det kan se helt överdrivet ut och ge dina ögon ett trögt utseende. Istället föreslår jag att du använder smala följder av ögonskugga och / eller eyeliner längs med fransarna.

Det är också viktigt att ha en skarp linje mellan ögonfransarna och ögonbrynet. Medan det är lätt att lägga till för mycket eyeliner, dra inte linjen för lång eller du riskerar att göra ögonen oansenliga. Om du fortfarande önskar att föra ut linjen, välj en fögfransbrush med en mjuk pensel som applicerar produkten lätt.

5. GLÖM INT FINAL – SETTING POWDER

Efter att du har lagt till all din ögonmakeup, kom ihåg att seta med löspuder. På så sätt kommer du att få en perfekt slickad look som håller hela dagen. Smörj undan ytterligare glans, förhindra att produkten smälter eller suddas ut, och ge ett ännu mer professionelt utseende.

Puder fungerar inte bara för att ge ögonmakeup en jämn finish, den fungerar också som ett skiktlager: det ger något extra när det gäller att hålla din makeup i linje.