Anti-aging: Hur sminkar man sig yngre?

Är du rädd för att se äldre ut? Tror du att plastikkirurgi är den enda utvägen? Tänk om! I många fall räcker det med smink för att se några år yngre ut. Föryngrande smink döljer rynkor och ger dig en piggare look. Spana in de här tipsen för att lära dig rätt metod!

Foundation

Börja din föryngrande sminkning med att välja rätt foundation. Satsa gärna på en tjock, krämig foundation som är framtagen för mogen hy. Foundation som motverkar rynkor ska ha återfuktande och vårdande egenskaper, vilket innebär att den är tjock och oljig. Den här sortens smink har också lystergivande effekter, vilket innebär att sminket reflekterar ljus som landar på huden.

Concealer

Den här produkten hjälper dig dölja rynkor. Välj gärna en lätt gulnad nyans. Applicera den så högt som möjligt, till exempel precis under ögonfranslinjen. Trötta ögon har inte en chans! En flytande concealer är att föredra, eftersom du kan använda en borste för att applicera den och fylla i rynkor under ögonen.

Puder

För en frisk och ungdomlig look kan du använda ett rosenfärgat puder. Använd en stor borste för att applicera det i hela ansiktet.

Rouge

Rouge på kinderna ger huden en hälsosam utstrålning, så var inte rädd för att använda det. Använd gärna produkter i rosa eller orange toner. Applicera dem i generös mängd.

Läppglans

Vågad sminkning i intensiva färger stjäl uppmärksamhet från rynkorna kring ögonen. Läppglans är därför en ofrånkomlig del av föryngrande sminkning.

Ögon

Mogna kvinnor bör använda ögonskugga, eyeliner och mascara. I vanliga fall rekommenderar man ljusrosa och blå nyanser. Svart eyeliner får ögat att se större ut, förutsatt att du applicerar den korrekt. Var noga med att måla hela franslinjen. Måla utåt och uppåt, mot ögats yttre hörn. Ett generöst lager mascara blir pricken över i!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *